COMPUTER REPARATIE EN ONDERHOUD

Kort overzicht van onze diensten:

 • Windows installatie
 • Draadloos internet
 • Hardware en Software
 • Virus en Spyware
 • Laptopscherm vervangen
 • Gegevensherstel / Data Recovery (bv. na crash of verwijderen)


 • Laptop en Computer reparatie en onderhoud

  Zowel voor MKB als particulieren verzorgen wij computerhulp, reparatie en onderhoud aan computers. Wij repareren zowel laptops als vaste systemen. Reparaties zowel hardware matig als softwarematig. Onder onderhoud valt het fysiek reinigen van een laptop of systeem maar tevens het verhelpen van een trage computer, verwijderen van virussen, spyware en andere softwarematige problemen.


  Windows installatie

  Dit is een vaak voorkomend probleem. Ook al denkt u dat u er niet veel mee doet, Windows verzamelt toch een hele hoop rotzooi onderweg. Hierdoor krijgt uw computer extra 'bagage' en werkt hierdoor minder snel.
  Gelukkig hoeft U niet meteen afscheid te nemen van uw pc en een nieuwe te kopen. Een frisse Windows installatie van uw computer is vaak al genoeg om er weer snel tegenaan te kunnen. Maar ook het opschonen met bepaalde programmatuur en kennis kan er al voor zorgen dat u een hogere snelheid zult merken.
  Als na het vooronderzoek blijkt dat u computer toe is aan een herinstallatie doorlopen wij de volgende stappen:

 • Er wordt eerst een back-up van uw pc gemaakt (uiteraard op uw verzoek)
 • Uw pc wordt helemaal leeg gehaald
 • Uw pc wordt opnieuw geïnstalleerd met uw originele besturingssysteem
 • Alle drivers en updates worden gedownload en geïnstalleerd
 • Wij installeren een gratis virus scanner
 • Eventuele overige software van u wordt geïnstalleerd
 • Uw back-up wordt terug geplaatst
 • Wij bellen u op zodat u uw computer weer op kan halen
 • Wij kunnen desgewenst ook de pc weer thuis voor u aansluiten

 • Draadloos internet

  Met uw computer of laptop draadloos het internet op gaan is natuurlijk vanzelfsprekend, maar het opzetten van draadloos internet en een netwerk is niet zo makkelijk als de fabrikant dit doet voorkomen. Er zijn diverse stappen nodig om de apparatuur aan de praat te krijgen. Veel mensen hebben hier dan ook moeite mee. Solutions IT Drenthe helpt u graag met het opzetten van uw draadloze internet en netwerk en helpt u met de aanschaf van de juiste apparatuur.
   Beveiligen van draadloos internet
  Wanneer u draadloos internet gaat gebruiken dan zal het draadloze netwerk beveiligd moeten worden met een wachtwoord. Het is namelijk niet de bedoeling dat iedereen zomaar van uw internet gebruik kan maken. Sterker nog met een beetje meer kennis kunnen onbekende mensen eenvoudig inbreken in uw computer. Het beveiligen van uw draadloze internetverbinding is dus noodzakelijk. Solutions IT Drenthe controleert graag of uw beveiliging van het draadloze netwerk wel goed is en of u de juiste beveiliging gebruikt.
   Valt uw draadloze internetverbinding vaak uit of helemaal weg?
  olutions IT Drenthe kan u hierbij helpen maar zal eerst moeten uitzoeken wat de oorzaak van het probleem kan zijn. De router, een verkeerde of verouderde driver of andere draadloze netwerken in de buurt kunnen dit soort problemen veroorzaken. Maar ook spiegels, beton laminaat en andere elementen in uw huis hebben invloed. We gaan dus ook goed kijken waar de apparatuur moet staan.


  Hardware en Software

  Bij een computer komt veel kijken. Veel software dat met elkaar conflicteert of uw pc langzaam maakt, en belangrijker nog, is de software die u installeert wel veilig? Veel computers lopen malware, spyware en zelfs virussen op bij het installeren van software via het internet. Ook worden bij die zogenaamde gratis programma's op het internet vaak gratis en voor niets nog een paar programma's en internet balken geïnstalleerd waar u helemaal niet op zit te wachten. Wij helpen u graag met elke installatie die u uitgevoerd wilt hebben. Ook geven wij graag uitleg over deze software mocht dit binnen ons kennis gebied liggen. Solutions IT Drenthe is volledig op de hoogte van alle nieuwe hardware op de markt en kan hierdoor ook elk nieuw computer component voor u inbouwen. Van harde schijf tot laptop scherm, alles is mogelijk.


  Virus en Spyware

  Veel computer reparaties zijn computers met een virus of een spyware infectie. Deze virus en spyware infecties zijn vaak erg moeilijk te verwijderen. Met speciale software en kennis van zaken kunnen we het virus en spyware verwijderen en de pc beter beveiligd achter laten. Voor de computer leek is het vaak erg moeilijk om een virus en spyware te verwijderen.
  Voor de computer expert is dit vaak nog binnen een uur te realiseren.

 • De pc geeft vreemde beelden weer op het bureaublad
 • Het bureaublad is veranderd
 • U kunt niet of moeilijk het internet op
 • De pc geeft u geen toegang tot uw programma's
 • De computer is een stuk trager dan normaal

 • Gegevensherstel / Data Recovery (bv. na crash of verwijderen)

  Uw computer (pc / laptop) start niet meer op, uw externe hardeschijf is niet meer leesbaar of uw exchange server is gecrasht en u heeft alleen nog maar uw .OST bestand. In de meeste situaties kunnen wij u helpen uw gegevens te herstellen. Solutions IT Drenthe heeft uitgebreide kennis op het gebied van gegevens herstel, ook wel data recovery genoemd. Gecombineerd met de lage tarieven zijn wij úw partner op het gebied van data recovery. Schakel direct het getroffen systeem uit en neem vervolgens contact met ons op!


  MKB Oplossingen

  Wij streven naar een perfecte situatie door goed advies. Met een computer kan van alles mis gaan natuurlijk. Maar dat hoeft de continuïteit van uw bedrijf natuurlijk niet gelijk te bedreigen. Een combinatie van de juiste hardware, software, beveiliging en diverse hosting oplossingen kan een ramp voorkomen en u kunt snel weer verder werken. Wij leveren en adviseren tevens op het gebied van beveiligingssoftware.


   
   
  © 2013- 2020 Solutions IT Dr